Izjemna kremna rižota, kjer se prepletata grenčina divjih špargljev in sladkoba mesa rakcev.
Za 2 osebi
180 g riža
oljčno olje
manjši šopek divjih špargljev
lahko 1 dcl malvazije
200 g repkov kozic
poper
Kozicam izluščimo meso repkov. Oklepke skuhamo v
vodi, da dobimo jušno osnovo.
Šparglje prelomimo na stiku olesenelega dela in
mehkega dela. Glavice odrežemo in prihranimo, da jih bomo dodali ob koncu.
Zeleni del špargljev narežemo na centimetrske koščke.
Narezane šparglje denemo na hladno oljčno olje in
malo popražimo, (dodamo malvazijo, da izpari), steklasto prepražimo riž, dodamo
še rakce in zalijemo z jušno osnovo. Če je nismo naredili, zalijemo z vodo.
Nikoli ne odmerim vse tekočine vnaprej, po potrebi jo dodajam med kuhanjem.
Popramo in kuhamo, dokler ni riž skuhan al dente. Glavice špargljev dodamo
kakšnih pet minut pred koncem kuhanja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar