Na Johnovo željo sem sufle obogatila z rozinami. Da bi dodala samo rozine se je zdelo premalo, po mojem okusu bi bilo presuho. Zato sem dodala še sirček.
Za 2 osebi
2 jajci
1 žlica sladkorja
4 žlice moke
pest rozin
rum
50 g sirčka (Filadelfija, ABC,…)
½ čajne žličke naribane limonine lupinice
1 vaniljin sladkor
1 žlička škroba
maslo in peki papir za pekač
Rozine namočimo v rumu tako, da jih rum samo
prekrije. Ko so rozine zmehčane, jih skupaj z rumom zmešamo s sirčkom. Vsemu
skupaj dodamo še vaniljin sladkor, naribano limonino lupinico in žličko škroba.
Premešamo.
Manjši pekač namažemo z maslom in obložimo s peki
papirjem.
Stepemo beljaka. Penasto stepemo rumenjaka s
sladkorjem. Dodamo stepen beljak, preko presejemo še moko. Rahlo premešamo s
spatulo.
V pekač vlijemo pol jajčne mase, v drugo polovico
pa vmešamo sirčkovo zmes. Še to prelijemo v pekač tako, da enakomerno pokrije
površino.
Pečemo približno 30 minut v pečici ogreti na 180
stopinj.
Postrežemo lahko s sladko smetano, vaniljevim
sladoledom, ali pa obojim skupaj.
Ni komentarjev:
Objavite komentar