sobota, 1. julij 2023

Sufle s sirčkom in rozinami

Na Johnovo željo sem sufle obogatila z rozinami. Da bi dodala samo rozine se je zdelo premalo, po mojem okusu bi bilo presuho. Zato sem dodala še sirček.




Za 2 osebi

2 jajci

1 žlica sladkorja

4 žlice moke

pest rozin

rum

50 g sirčka (Filadelfija, ABC,…)

½ čajne žličke naribane limonine lupinice

1 vaniljin sladkor

1 žlička škroba

maslo in peki papir za pekač

Rozine namočimo v rumu tako, da jih rum samo prekrije. Ko so rozine zmehčane, jih skupaj z rumom zmešamo s sirčkom. Vsemu skupaj dodamo še vaniljin sladkor, naribano limonino lupinico in žličko škroba. Premešamo.

Manjši pekač namažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.

Stepemo beljaka. Penasto stepemo rumenjaka s sladkorjem. Dodamo stepen beljak, preko presejemo še moko. Rahlo premešamo s spatulo.

V pekač vlijemo pol jajčne mase, v drugo polovico pa vmešamo sirčkovo zmes. Še to prelijemo v pekač tako, da enakomerno pokrije površino.

Pečemo približno 30 minut v pečici ogreti na 180 stopinj.

Postrežemo lahko s sladko smetano, vaniljevim sladoledom, ali pa obojim skupaj.

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar