Še dobro, da sem opazila, da postopka priprave tovrstne juhe še
nisem zapisala v blog. In pravočasno preskrbela baterije za moj gospodinjski
fotoaparat, da sem lahko tudi vizualno ovekovečila ta kuharski dosežek.
Sicer je bil danes popoln dan za kuho. Dovolj časa za vse
predpriprave, tako, da sem lahko v miru lupila in sekljala ob žametnih glasovih
jazzovskih pevk v neki šestdesetminutni oddaji na hrvaškem radiju. In po tem še
Lou Reedova The Perfect Day. V kuhi namreč lahko popolno(ma) uživam, če imam
dovolj časa.
Danes smo imeli na mizi juho iz bučk, rižoto z radičem, solato z
jajčkom in krostato s kutinami in jabolki.
Za 4 osebe
oljčno olje
žlica masla
1 krompir
4 stroki česna
naribana večja bučka
sol, poper
origano, timijan, peteršilj
lovorov list
vršiček rožmarinove vejice
nekaj kapljic bučnega olja
Na oljčnem olju z maslom prepražimo na lističe narezan krompir in cele
stroke česna. Toliko, da zadiši. Na to dodamo naribano bučko in zalijemo z
vodo, toliko da je zelenjava prekrita. Solimo, popramo in dodamo začimbe.
Kuhamo pol ure, iz juhe vzamemo lovorjev list in vršiček rožmarina in jo sesekljamo
s paličnim mešalnikom. Ponudimo z nekaj kapljicami bučnega olja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar