sobota, 20. december 2014

Juha iz bučk

Še dobro, da sem opazila, da postopka priprave tovrstne juhe še nisem zapisala v blog. In pravočasno preskrbela baterije za moj gospodinjski fotoaparat, da sem lahko tudi vizualno ovekovečila ta kuharski dosežek.
Sicer je bil danes popoln dan za kuho. Dovolj časa za vse predpriprave, tako, da sem lahko v miru lupila in sekljala ob žametnih glasovih jazzovskih pevk v neki šestdesetminutni oddaji na hrvaškem radiju. In po tem še Lou Reedova The Perfect Day. V kuhi namreč lahko popolno(ma) uživam, če imam dovolj časa.
Danes smo imeli na mizi juho iz bučk, rižoto z radičem, solato z jajčkom in krostato s kutinami in jabolki.


Za 4 osebe
oljčno olje
žlica masla
1 krompir
4 stroki česna
naribana večja bučka
sol, poper
origano, timijan, peteršilj
lovorov list
vršiček rožmarinove vejice
nekaj kapljic bučnega olja

Na oljčnem olju z maslom prepražimo na lističe narezan krompir in cele stroke česna. Toliko, da zadiši. Na to dodamo naribano bučko in zalijemo z vodo, toliko da je zelenjava prekrita. Solimo, popramo in dodamo začimbe. Kuhamo pol ure, iz juhe vzamemo lovorjev list in vršiček rožmarina in jo sesekljamo s paličnim mešalnikom. Ponudimo z nekaj kapljicami bučnega olja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar