sobota, 20. december 2014

Krostata s kutinami in jabolki

Kar nekaj krostat in pit lahko najdete v tem blogu (pod oznako pite). Postopka priprave za takšno še nisem zapisala, zato pišem pač danes. Tudi za lastne potrebe, ko bom čez nekaj časa brskala po spominu za lastno izkušnjo.


Za pekač premera 28 cm
1 plošča kupljenega listnatega testa
3 sadeži kutin
pest rozin
3 žlice sladkorja
3 jabolka
2 jajci
2 dl sladke smetane
1 vaniljin sladkor
2 žlici sladkorja

Kutine olupimo in izrežemo del s pečkami, jih narežemo ter skuhamo do mehkega v majhni količini vode s 3 žlicami sladkorja. Kutine zmiksamo in kuhamo še toliko časa, da dobimo gostoto malo redkejše marmelade.
Testo razvaljamo v krog, ga denemo v pekač za pite ali torte tako, da je ob robu kakšne 3 cm testenega roba. Večkrat ga prebodemo z vilicami, posujemo z rozinami in premažemo s kutinovo suspenzijo. Nanjo položimo jabolka, narezana na rebrca in denemo v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pečemo 15 minut, nato pa zalijemo z razžvrkljanimi jajci, skupaj s smetano in vaniljinim sladkorjem. Pečemo še 15 minut, posujemo z dvema žlicama kristalnega sladkorja in potisnemo v pečico še za 10 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar