sobota, 13. december 2014

Radič z vročim krompirjem

V zgodnji zimi je radič ena izmed solat, za katero obstaja možnost, da je zrastla v naravnih pogojih. Lahko torej rečemo, da je sezonska sestavina, tako kot krompir, ki nas čaka v temni in suhi kleti. Kombinacija radiča in vročega krompirja je gotovo ena izmed boljših solatnih kombinacij. Pa ne samo solatnih. Ker je topla, je lahko tudi čudovita priloga k polpetu, če pa se pregrešite, tudi k pohanemu siru. Mi smo jo danes uživali kot solato k fritaji s šparglji in pršutom. Izjemna istrska kombinacija.
Solato lahko naredite z olivnim ali bučnim oljem, lahko pa tudi zmešate oba. Zraven se poda domač vinski ali jabolčni kis, pa tudi drobno sesekljan česen, če ga imate radi.


radič
krompir ali dva na osebo
strok česna
sol
bučno olje
vinski kis

Krompir olupimo, narežemo na pol centimetrske rezine in ga skuhamo v osoljeni vodi. denemo ga v hladno vodo, kuha pa se približno dvajset minut od trenutka, ko je voda zavrela. Je pa čas kuhanja odvisen od sorte. Medtem radič operemo in narežemo na centimeter široke trakove. Posolimo, dodamo na drobno nasekljan česen in bučno olje. Premešamo, dodamo odcejen vroč krompir in kisa po okusu, Dobro premešamo in uživamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar