V zgodnji zimi
je radič ena izmed solat, za katero obstaja možnost, da je zrastla v naravnih
pogojih. Lahko torej rečemo, da je sezonska sestavina, tako kot krompir, ki nas
čaka v temni in suhi kleti. Kombinacija radiča in vročega krompirja je gotovo
ena izmed boljših solatnih kombinacij. Pa ne samo solatnih. Ker je topla, je
lahko tudi čudovita priloga k polpetu, če pa se pregrešite, tudi k pohanemu
siru. Mi smo jo danes uživali kot solato k fritaji s šparglji in pršutom. Izjemna istrska kombinacija.
Solato lahko
naredite z olivnim ali bučnim oljem, lahko pa tudi zmešate oba. Zraven se poda
domač vinski ali jabolčni kis, pa tudi drobno sesekljan česen, če ga imate
radi.
krompir ali dva
na osebo
strok česna
sol
bučno olje
vinski kis
Krompir
olupimo, narežemo na pol centimetrske rezine in ga skuhamo v osoljeni vodi. denemo
ga v hladno vodo, kuha pa se približno dvajset minut od trenutka, ko je voda
zavrela. Je pa čas kuhanja odvisen od sorte. Medtem radič operemo in narežemo
na centimeter široke trakove. Posolimo, dodamo na drobno nasekljan česen in
bučno olje. Premešamo, dodamo odcejen vroč krompir in kisa po okusu, Dobro premešamo
in uživamo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar