V tem blogu lahko najdete že kar nekaj receptov za
rižote z bučkami, pa tudi šparglji. Nisem pa kuhala še kombinacije obeh živil
skupaj. Tokrat sem uporabila divje šparglje, gotovo pa bi bila dobra tudi z
vrtnimi.
Za 2 osebi
oljčno olje
1 čebula
3 stroki česna
prgišče špargljev
½ bučke
200 g riža
majaron, timijan, origano
sol, poper
1 dl mleka
peteršilj
5 g masla
3 žlice naribanega parmezana
Na še hladno oljčno olje v višjo ponev denemo
nasekljano čebulo in jo pražimo do steklastega leska, dodamo še na lističe
narezan česen, zaokrožimo s kuhalnico, nato še narezane šparglje ter olupljeno
in na 3 mm široke rezine narezane bučke. Vse skupaj še malo popražimo,
začinimo, umaknemo na polovico ponve, na drugi pa steklasto prepražimo riž.
Premešamo vse skupaj in zalijemo z vodo v razmerju 2:1 z rižem, minus 1 dl. Ko
riž popije vodo, dodamo še mleko in ga skuhamo do mehkega. Na koncu vmešamo še
nasekljan peteršilj, maslo in nariban parmezan.
Ni komentarjev:
Objavite komentar