sobota, 27. december 2014

Rižota z bučkami in šparglji

V tem blogu lahko najdete že kar nekaj receptov za rižote z bučkami, pa tudi šparglji. Nisem pa kuhala še kombinacije obeh živil skupaj. Tokrat sem uporabila divje šparglje, gotovo pa bi bila dobra tudi z vrtnimi.


Za 2 osebi
oljčno olje
1 čebula
3 stroki česna
prgišče špargljev
½ bučke
200 g riža
majaron, timijan, origano
sol, poper
1 dl mleka
peteršilj
5 g masla
3 žlice naribanega parmezana

Na še hladno oljčno olje v višjo ponev denemo nasekljano čebulo in jo pražimo do steklastega leska, dodamo še na lističe narezan česen, zaokrožimo s kuhalnico, nato še narezane šparglje ter olupljeno in na 3 mm široke rezine narezane bučke. Vse skupaj še malo popražimo, začinimo, umaknemo na polovico ponve, na drugi pa steklasto prepražimo riž. Premešamo vse skupaj in zalijemo z vodo v razmerju 2:1 z rižem, minus 1 dl. Ko riž popije vodo, dodamo še mleko in ga skuhamo do mehkega. Na koncu vmešamo še nasekljan peteršilj, maslo in nariban parmezan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar