Najprej sem želela pripraviti le bučne polpete po
moje. Potem pa se je v kuharijo vmešal John in recept dopolnil še z ošokolom,
kakor temu pravi on, dodal pa je še malce suhih jurčkov kot začimbo. Jaz pa sem
osnovnemu receptu dodala še pravkar nabrane sveže mediteranske začimbe. Tokrat
dva kuharja nista pokvarila juhe.
Za 4 osebe
olivno olje
1 čebula
3 stroki česna
1 – 2 bučki (odvisno od velikosti)
2 kosa kruha
mleko
2 jajci
5 dkg budjole (ošokolo, suha vratovina)
peteršilj
muškatni orešček
sveža mediteranska zelišča (origano, timijan,
rožmarin, bazilika)
sol, poper
drobtine
Kruh narežemo na kocke in ga v skledi namočimo v
toliko mleka, da se lepo vpije in ni odvečne tekočine. Na še hladno olivno olje
denemo nasekljano čebulo in budjolo ter pražimo. Dodamo na tanjše koleščke
narezane bučke in na lističe narezan česen. Pražimo, ohladimo in dodamo v
skledo k namočenemu kruhu. Vmešamo še jajca in začimbe. Dodamo toliko drobtin,
da lahko iz zmesi oblikujemo polpete. Polpete spečemo na vročem olju iz obeh
strani in jih polagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar