Artičoke smo v tem blogu že pekli v žerjavici in
pečici. Nismo pa je še skuhali. Na kuhanje artičok imam drugače posebne
spomine. V nekem bruseljskem stanovanju smo jih namreč dali kuhat, medtem pa se
odpravili na večerjo v neko etiopsko restavracijo. Artičoke smo seveda pustili
pri odprtem ognju. Še sreča, da se je nekdo spomnil nanje in šel nazaj ugasnit
štedilnik, je bilo pa treba zato prevoziti pol Bruslja. Očitno pa se neke
stvari in misli dogajajo vzporedno. No, najbrž so misli prvi in tiste, ki
povzročijo, da se dogajajo čudne reči. Med pisanjem tega bloga se mi je namreč
primerilo, da sem lonec s krompirjem dela na eno ognjišče, prižgala pa drugega.
Še dobro, da je John slučajno pohajal po kuhinji in opazil gospodinjsko
nezgodo.
No, pojdimo nazaj k artičokam. Prinesla in skuhala
jih je Johnova mama. Recept je odličen.
manjše artičoke
sol
oljčno olje
maslo
drobtine
česen
peteršilj
peteršilj
Artičoke kuhamo kakšnih 20 minut v rahlo osoljeni
vreli vodi. Kuhane odcedimo in denemo na krožnike. V ponvici na oljčnem olju z
maslom prepražimo drobtine in česen. Dodamo še nasekljan peteršilj. Zabelo prelijemo preko artičok. Zdravilna
jed je končana.
Ni komentarjev:
Objavite komentar