sreda, 24. junij 2015

Ombolo z rožmarinom

Čeprav se je bilo v predzadnjih časih modno ogibati svinjine, pa lahko za zadnje trdimo, da se ta vrsta mesa zopet vrača na krožnike. Malo previdnejši smo sicer pri izbiri svinjine, da je vzrejena na prijaznejši način, taka je tudi boljša po okusu. Mesar naj vam odreže lepe kose svinskega kareja brez kosti, mož pa zakuri v ognjišču in pripravi žar, primeren za peko.


svinjski kare
oljčno olje
sol, poper
rožmarin

Kose svinjskega kareja posolimo, popopramo in nanj naložimo lističe rožmarina. Naoljene denemo za nekaj ur v tesno zaprto polivinilno vrečko. Spečemo jih na žaru tako, da bodo hkrati sočni, a dovolj zapečeni (svinjsko meso mora biti, tako kot perutnica, prepečeno skoz in skoz).

Ni komentarjev:

Objavite komentar