ponedeljek, 8. junij 2015

Hobotnica s krompirjem

Ravno kakšen teden prej je debata po teniški rekreaciji zašla na pripravo hobotnic. Vse, da so imele že izkušnje s pripravo tega mehkužca. Jaz še ne. Pa je naneslo, da se z Johnom v puljski ribarnici nisva mogla upreti bogati ponudbi morskih sadežev. Poleg sestavin za omako za testenine, sva ugledala tudi dve manjši muškatni hobotnici. Najboljšo doslej sva jedla pripravljeno s toplim krompirjem v Vili Velebiti na Silbi, zato sva jo poskusila pripraviti na podoben način. In uspelo nama je.


hobotnica
česen
peteršilj
oljčno olje
krompir
sil, poper
vinski kis

Hobotnico očistimo tako, da lovke odstranimo od glave in glavo očistimo notranjosti. V slani vodi jo kuhamo do mehkega (jaz sem jo kuhala dve uri, verjetno pa bi jo lahko tudi manj). Kuhani slečemo kožo, jo narežemo na majhne koščke, začinimo z drobno nasekljanim česnom in peteršiljem in zabelimo z oljčnim oljem. Tako lahko za nekaj časa počaka v zaprti posodi v hladilniku. Če je nuja, pa ji seveda lahko takoj dodamo na kockice narezan kuhan krompir, sveže mlet poper in malo vinskega kisa. Vse skupaj dobro premešamo, postrežemo in uživamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar