Ravno kakšen teden prej je debata po teniški
rekreaciji zašla na pripravo hobotnic. Vse, da so imele že izkušnje s pripravo
tega mehkužca. Jaz še ne. Pa je naneslo, da se z Johnom v puljski ribarnici
nisva mogla upreti bogati ponudbi morskih sadežev. Poleg sestavin za omako za
testenine, sva ugledala tudi dve manjši muškatni hobotnici. Najboljšo doslej
sva jedla pripravljeno s toplim krompirjem v Vili Velebiti na Silbi, zato sva
jo poskusila pripraviti na podoben način. In uspelo nama je.
hobotnica
česen
peteršilj
oljčno olje
krompir
sil, poper
vinski kis
Hobotnico očistimo tako, da lovke odstranimo od
glave in glavo očistimo notranjosti. V slani vodi jo kuhamo do mehkega (jaz sem
jo kuhala dve uri, verjetno pa bi jo lahko tudi manj). Kuhani slečemo kožo, jo
narežemo na majhne koščke, začinimo z drobno nasekljanim česnom in peteršiljem
in zabelimo z oljčnim oljem. Tako lahko za nekaj časa počaka v zaprti posodi v
hladilniku. Če je nuja, pa ji seveda lahko takoj dodamo na kockice narezan
kuhan krompir, sveže mlet poper in malo vinskega kisa. Vse skupaj dobro
premešamo, postrežemo in uživamo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar