ponedeljek, 8. junij 2015

Pašta z morskimi sadeži

Tokrat z lignji, kanaštrelami in škampi. Alergični na lignje jih komot zamenjate s sipicami ali kakšno drugo morsko dobroto. Enako velja za školjke. Najdite si torej kombinacijo, ki vam bo pogodu, le pripravo prilagodite izbranemu.


kaneštrele
škampi
lignji
oljčno olje
čebula
česen
belo vino
paradižnikov concasse
peteršilj
sol, poper
100 g špagetov na osebo


Kanaštrele operemo in denemo v slano vodo. Škampe oplaknemo. Lignje očistimo in narežemo. Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo česen in lignje, pražimo toliko časa, da česen zadiši. Vse skupaj zalijemo z belim vinom. Solimo, a ne preveč, ker imajo kanaštrele že nekaj soli. Popramo in pokrito kuhamo petnajst minut. Dodamo nekaj žlic paradižnikovega concasseja, premešamo in na vse skupaj denemo še kanaštrele in nasekljan peteršilj, pokrijemo ter kuhamo še pet minut. Na koncu dodamo za nekaj minut še škampe. Med kuho pazimo, da na koncu omaka ne bo preredka. Če je temu tako, na koncu pustimo, da večina tekočine povre. Kanaštrele in škampe preložimo na krožnik. V veliko skledo vsipamo kuhane in odcejene špagete in jih zmešamo z omako z lignji, na vse pa naložimo še školjke in škampe. Božansko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar