Tokrat z lignji, kanaštrelami in škampi. Alergični
na lignje jih komot zamenjate s sipicami ali kakšno drugo morsko dobroto. Enako
velja za školjke. Najdite si torej kombinacijo, ki vam bo pogodu, le pripravo
prilagodite izbranemu.
kaneštrele
škampi
lignji
oljčno olje
čebula
česen
belo vino
paradižnikov concasse
peteršilj
sol, poper
100 g špagetov na osebo
Kanaštrele operemo in denemo v slano vodo. Škampe
oplaknemo. Lignje očistimo in narežemo. Na oljčnem olju prepražimo nasekljano
čebulo, dodamo česen in lignje, pražimo toliko časa, da česen zadiši. Vse
skupaj zalijemo z belim vinom. Solimo, a ne preveč, ker imajo kanaštrele že
nekaj soli. Popramo in pokrito kuhamo petnajst minut. Dodamo nekaj žlic
paradižnikovega concasseja, premešamo in na vse skupaj denemo še kanaštrele in
nasekljan peteršilj, pokrijemo ter kuhamo še pet minut. Na koncu dodamo za
nekaj minut še škampe. Med kuho pazimo, da na koncu omaka ne bo preredka. Če je
temu tako, na koncu pustimo, da večina tekočine povre. Kanaštrele in škampe
preložimo na krožnik. V veliko skledo vsipamo kuhane in odcejene špagete in jih
zmešamo z omako z lignji, na vse pa naložimo še školjke in škampe. Božansko.
Ni komentarjev:
Objavite komentar