Tega recepta nisem nikjer prebrala, spomnila sem se
ga, ker mi je od zadnje mineštrice ostalo še nekaj sveže skuhane koruze in od
pohanih bučk nekaj sestavin za paniranje, dobrodošla pa je bila še kakšna konkretna
jed za k solati iz stročjega fižola. Moram reči, da je poskus uspel in, da bom
takšne koruzne polpete z ponosom pripravila še kdaj.
kuhana koruza
moka
drobtine
jajce
peteršilj
mediteranske začimbe
muškatni orešček
poper, sol
oljčno olje
Iz kuhane koruze, moke, drobtin, razžvrkljanega
jajca, začimb, popra in po potrebi še soli, pripravimo maso in oblikujemo
polpete. V oljčnem olju jih zlato opečemo, po nekaj minut na vsaki strani.
Pečene jih polagamo na kuhinjske brisačke, ki vpijejo odvečno maščobo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar