ponedeljek, 3. avgust 2015

Breskve s sladkorjem

In sladoledom. Breskve s sladkorjem so ena izmed prajedi mojega otroštva. To pomeni, da imajo pri meni poseben status. V beli skodelici narezane na krhlje, posute in pomešane s kristalnim sladkorjem.  Če gremo s spominsko predstavo še naprej, jih je videti v igri sonca in senc borovcev v beli notranjosti skodelice. Pred leseno hišico v poreškem kampu v zvočnem ozadju škržatov in sproščenih glasov drugih obiskovalcev kampa. Nekje v ozadju občutek mame, ki je narezala in posladkala breskve. Občutek varnosti in ugodja.
Tokrat je pred nami nekoliko posodobljena različica s sladoledom. V prozornem kozarcu. Ob tej priložnosti naj še povem, da v hrvaški ponudbi (Ledovih) sladoledov pogrešam takšne, ki bi v enem pakiranju ponudili samo en okus, ki bi lahko bil sestavni del mnogih sladic. Na primer vaniljo. Imajo pa samo Quattro, kjer so štiri vrste sladoleda že prelite s čokolado in kakšnimi oreščki ali pa v najboljšem primeru Twice z dvema ali tremi okusi. Ob zadnjem obisku trgovine sem odkrila še novo domoljubno različico tega sladoleda, kjer se vanilja in jagoda izmenjujeta v obliki šahovnice. Skratka, kupec mora s tovrstnimi pakiranji nabaviti še en okus, ki ga v tistem trenutku ne rabi.


breskve
kristalni sladkor
vaniljin sladoled

Breskve operemo in narežemo na krhlje ali kockice. Denemo jih v posodo (s pokrovom), jih posladkamo, premešamo in zaprte postavimo v hladilnik za vsaj dve uri. Naložimo jih v kozarec, izmenoma z vaniljinim sladoledom. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar