sobota, 8. avgust 2015

Mlečna rižota z bučkami

Lahka za vroče dni in dobra za kosti. Sicer pa me spominja na mlečni riž. Tudi priprava je podobna, najprej se riž kuha na vodi, potem še z mlekom. Le dodatki so drugi. Okus pa je prav tako božajoč, kot če bi nam za večerjo mama pripravila mlečni riž.


Za 2 osebi
oljčno olje
1 čebula
1 bučka
120 g riža za domače jedi
sveže mediteranske začimbe (rožmarin, origano, timijan, bazilika)
peteršilj
sol, poper
2 dl mleka
5 dkg masla
parmezan

V ponvi z visokim robom na oljčnem olju steklasto prepražimo nasekljano čebulo, dodamo naribano bučko in jo malo prepražimo skupaj z mediteranskimi začimbami. Zelenjavo odmaknemo na stran in steklasto prepražimo še riž. Vse skupaj zmešamo in zalijemo z 2 dl vode (1 volumen riža). Solimo, popramo in dodamo peteršilj. Premešamo in kuhamo, dokler riž ne popije tekočine. Dodamo še mleko in kuhamo toliko časa, da je riž ravno prav kuhan. Če je tekočine premalo, dodajamo še mleko. Na koncu vmešamo še maslo. Parmezan lahko vmešamo v rižoto, lahko pa ga naribamo po vrhu. Po okusu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar