četrtek, 6. avgust 2015

Moja krostata z breskvami

Čeprav recept za krostato z breskvami že najdete v temle blogu, sem sklenila, da opišem še mojo različico recepta. Ta je najbolj enostavna, lahka in brez odvečnega sladkorja. Tudi brez običajnega vrhnjega sloja marmelade. Naredite jo lahko brez posebnih predpriprav, sestavine pa lahko imate v hladilniku za vsak slučaj, da jo pripravite za naključne goste. Le testo morate pravočasno odmrzniti. Sadje seveda lahko poljubno izberete. Kar pač imate doma.


Za okrogel pekač premera 28 (ali 26) cm
1 plošča listnatega testa (½ zavojčka zamrznjenega)
4 breskve
2 jajci
2 dl sladke smetane
1 vaniljin sladkor
malo ruma
malo cimeta
lahko malce naribane lupinice bio limone
1 - 2 žlici kristalnega sladkorja

Nnajtežji del priprave je valjanje testa iz oblike kvadra v okroglo pločo. Razvaljamo ga v krog, ki ima kakšna 2 cm večji obod kot pekač in ga položimo vanj. Če je pekač brez teflonske obloge, ga seveda prej namažemo z maslom. Testo večkrat prebodemo z vilicami in nanj naložimo krhlje breskev (z lupino vred). S stepalnikom zmešamo smetano, jajce, vaniljin sladkor, rum in cimet ter zmes prelijemo preko breskev. Vse skupaj na redko posujemo s kristalnim sladkorjem. Pečemo na 180 stopinjah 30 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar