Čeprav recept za krostato z breskvami že najdete v
temle blogu, sem sklenila, da opišem še mojo različico recepta. Ta je najbolj
enostavna, lahka in brez odvečnega sladkorja. Tudi brez običajnega vrhnjega
sloja marmelade. Naredite jo lahko brez posebnih predpriprav, sestavine pa
lahko imate v hladilniku za vsak slučaj, da jo pripravite za naključne goste.
Le testo morate pravočasno odmrzniti. Sadje seveda lahko poljubno izberete. Kar
pač imate doma.
Za okrogel
pekač premera 28 (ali 26) cm
1 plošča listnatega testa (½ zavojčka zamrznjenega)
4 breskve
2 jajci
2 dl sladke smetane
1 vaniljin sladkor
malo ruma
malo cimeta
lahko malce naribane lupinice bio limone
1 - 2 žlici kristalnega sladkorja
Nnajtežji del priprave je valjanje testa iz oblike kvadra v okroglo pločo. Razvaljamo ga v krog, ki ima kakšna 2
cm večji obod kot pekač in ga položimo vanj. Če je pekač brez teflonske obloge,
ga seveda prej namažemo z maslom. Testo večkrat prebodemo z vilicami in nanj
naložimo krhlje breskev (z lupino vred). S stepalnikom zmešamo smetano, jajce,
vaniljin sladkor, rum in cimet ter zmes prelijemo preko breskev. Vse skupaj na
redko posujemo s kristalnim sladkorjem. Pečemo na 180 stopinjah 30 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar