sobota, 1. avgust 2015

Špageti z inčuni in paradižnikom

Eni boljših pašt zadnje čase. Po spletu sem iskala recepte za šugo s kombinacijo inčunov in paradižnikov. Tale spodaj je bliže tisti iz 24 ur kuhinje. Na Rad dobro jem je bila omaka narejena z belim vinom, nenavadno pa je bilo to, da je bil česen dodan šele pri koncu. Po mojih izkušnjah to ni najbolje zaradi kasnejših občutkov v želodcu. Morda pa je bil spisatelj tistega recepta iz mlajše generacije. Tudi jaz sem včasih, ko sem se začela spoprijemati s kuharijo česen dodajala na koncu. Pa tudi zelo na drobno sem ga morala sekljati, ker kuharski nadzornik ni bil zadovoljen s vsakršno obliko in velikostjo nasekljanih koščkov.
Johnu je bila pašta izjemno pogodu in je predlagal, da recept čim prej zabeležim. Voilà.


Za 2 osebi
200 g špagetov
oljčno olje
ene 14 slanih inčunov
2 stroka česna
čili (suh ali svež)
4 paradižniki
1 žlica kaper
10 črnih oljk
peteršilj
poper
lističi sveže bazilike
(sol)
V ponev z višjim robom na hladno oljčno olje denemo na drobno nasekljana česen in čili, 4 cele oljke ter 10 slanih inčunov. Na manjšem ognju pražimo toliko, da česen zadiši in inčuni razpustijo. Česen nikakor ne sme porjaveti. Dodamo na kockice narezan paradižnik, nasekljane kapre in 6 izkoščičenih na grobo nasekljanih črnih oljk. Popopramo in dodamo peteršilj in pražimo toliko, da tekočina povre. Soliti najbrž ne bo treba, ker je soli že dovolj v sestavinah omake. Pred koncem vmešamo še 4 inčune. Dodamo na zob skuhane špagete, premešamo in po vrhu posujemo lističe sveže bazilike.


Ni komentarjev:

Objavite komentar