Eni boljših pašt zadnje čase. Po spletu sem iskala
recepte za šugo s kombinacijo inčunov in paradižnikov. Tale spodaj je bliže
tisti iz 24 ur kuhinje. Na Rad dobro jem je bila omaka narejena z
belim vinom, nenavadno pa je bilo to, da je bil česen dodan šele pri koncu. Po
mojih izkušnjah to ni najbolje zaradi kasnejših občutkov v želodcu. Morda pa je
bil spisatelj tistega recepta iz mlajše generacije. Tudi jaz sem včasih, ko sem
se začela spoprijemati s kuharijo česen dodajala na koncu. Pa tudi zelo na
drobno sem ga morala sekljati, ker kuharski nadzornik ni bil zadovoljen s
vsakršno obliko in velikostjo nasekljanih koščkov.
Johnu je bila pašta izjemno pogodu in je predlagal,
da recept čim prej zabeležim. Voilà.
Za 2 osebi
200 g špagetov
oljčno olje
ene 14 slanih inčunov
2 stroka česna
čili (suh ali svež)
4 paradižniki
1 žlica kaper
10 črnih oljk
peteršilj
poper
lističi sveže bazilike
(sol)
V ponev z višjim robom na hladno oljčno olje denemo
na drobno nasekljana česen in čili, 4 cele oljke ter 10 slanih inčunov. Na
manjšem ognju pražimo toliko, da česen zadiši in inčuni razpustijo. Česen
nikakor ne sme porjaveti. Dodamo na kockice narezan paradižnik, nasekljane
kapre in 6 izkoščičenih na grobo nasekljanih črnih oljk. Popopramo in dodamo
peteršilj in pražimo toliko, da tekočina povre. Soliti najbrž ne bo treba, ker
je soli že dovolj v sestavinah omake. Pred koncem vmešamo še 4 inčune. Dodamo
na zob skuhane špagete, premešamo in po vrhu posujemo lističe sveže bazilike.
Ni komentarjev:
Objavite komentar