Ob pripravi sem prišla do ugotovitve, da lahko to
kombinacijo dokončam na dva načina – po slovensko ali pa po azijsko. Začela
sem namreč s slovensko predstavo okusa na brbončicah, čeprav sem uporabila
kitajske ajdove špagete. Prav slednje pa je Johna pripeljalo do ideje, da bi jed na krožniku zaključil s
sojino omako. Tudi po mojem okusu je bila kitajska različica boljša. John je dal še idejo, da bi jih prihodnjič pripravili še s pečenim jajcem, kot to počnejo v tajski kuhinji.
Gobe so lahko sveže ali zamrznjene. Jaz sem
uporabila zamrznjene zajčke.
Za 4 osebe
320 g ajdovih špagetov
20 dkg piščančjega fileja
1 srednja čebula ali pol večje
4 stroki česna
20 dkg gob
peteršilj
sol
poper
oljčno olje
Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo,
dodamo na lističe narezan česen in na tanke rezine narezan piščančji file.
Prepražimo in dodamo še narezane gobice, sol, poper in nasekljan peteršilj. Dušimo
dvajset minut do pol ure, odvisno od vrste gob. V kuhano omako stresemo
odcejene ajdove špagete in premešamo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar