sobota, 9. januar 2016

Rezanci s kozicami

Jed je kot za nalašč za dolg zimski večer, ko smo že preobjedeni hrane z decembrskih kosil, večerij in drugih druženj in si želimo samo še kaj lažjega. Tu smo uporabili kvalitetno zamrznjene repke kozic (coolhouse) in bariline polnozrnate špagete številka 3. Boljši bi bili doma narejeni rezanci ali pa morda kupljene bariline bavette.


Za 4 osebe
400 g kozic
oljčno olje
košček feferona
4 stroki česna
peteršilj
0,5 dl suhega belega vina
Na segretem oljčnem olju, ki smo mu dodali na drobno nasekljan košček feferona, prepražimo kozice. Če so bile prej zamrznjene, jih odmrznemo v slani vodi in osušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačkami. V kozico dodamo še na lističe narezan česen in nasekljan peteršilj. Premešamo in zalijemo z vinom ter v pokriti posodi kuhljamo kakšnih deset minut. V omako vmešamo skuhane in dobro odcejene bavette, naložimo na krožnik tako, da so rakci na vrhu. Pokapljamo še z boljšim oljčnim oljem in postrežemo. Ob kozicah se poda kozarec malvazije, po njih pa za lahen desert kozarček sorbetta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar