Zelo prikladna in okusna možnost za
mesno-zelenjavno kosilo. Nekaj dela je sicer s predpripravo, a ko je jed v
pečici, imamo dovolj časa za pripravo drugih sestavin kosila, branje knjige ali
likanje moževih srajc. Jed je podobna različici ratatouilla iz pečice, le izbor
zelenjave je drug, predvsem pa je manj paradižnika.
oljčno olje
kosi piščanca
korenje
koromač
sladek krompir
krompir
bučka
čebula
česen
češnjevi paradižniki
vejice timijana
sol, poper
V pekač naložimo piščanca, ki smo ga začinili s
soljo in poprom, pod kožo pa zatlačili timijanove vejice. Zelenjavo operemo in
olupimo ter narežemo na kose, le češnjeve paradižnike in glavice česna ohranimo
cele. slednjim odrežemo samo vrhove in jih razpostavimo med zelenjavo in meso.
Pečemo 1 uro pri 180 stopinjah. Odlično. Še posebej zelenjavica.
Ni komentarjev:
Objavite komentar