Jaz uporabljam raje polnozrnatega. Je bolj zdrav.
250 dkg kuskusa
za volumen vode
za volumen mleka
ščep soli
10 dkg masla
2 jajci
2 žlici trsnega sladkorja
vanilin sladkor
1 dl sladke smetane
4 žlice rozin
4 žlice ruma
naribana lupinica bio limone
cimet
V
osoljen krop vode in mleka vmešamo kuskus, posodo odstavimo od ognja in pokrito
pustimo 10 minut, da se kuskus napne. Vmešamo še maslo in sladko smetano. Beljake
stepemo v sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladkorji, dodamo še naribano
limonino lupinico in cimet. Vmešamo ohlajen kuskus in sneg. Dodamo še v rumu
namočene rozine. Maso stresemo v pekač, namazan z maslom. Pečemo pri 180
stopinjah pol do tričetrt ure, odvisno od pečice. Proti konca pogledujemo v
pečico, če bi narastek začel preveč rjaveti, ga do konca peke pokrijemo z aluminijasto
folijo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar