sobota, 9. januar 2016

Koromačevo bučne polpetke

Najprej sem jih nameravala pripraviti na način, kot običajno delam polpete. V ponvi. Pa sem se odločila nekoliko drugače, za bolj zdrav način in jih spekla v pečici.


Za 6 polpetkov
1 koromač
½ bučke
1 manjša čebula
1 jajce
2 žlici drobtin
sol, poper
oljčno olje

Na oljčnem olju nežno prepražimo na lističe narezano čebulo, na tanko narezano bučko in koromač. Solimo in popramo ter dušimo pokrito 10 minut na majhnem ognju, toliko, da se sestavine zmehčajo. Ohladimo in vmešamo razžvrkljano jajce in drobtine. Naložimo v namaščen pekač za muffine ali pa oblikujemo kupčke na pekaču, prekritem s peki papirjem. Pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Odlična zelenjavna jed.

Ni komentarjev:

Objavite komentar