Najprej sem jih nameravala pripraviti na način, kot
običajno delam polpete. V ponvi. Pa sem se odločila nekoliko drugače, za bolj
zdrav način in jih spekla v pečici.
Za 6
polpetkov
1 koromač
½ bučke
1 manjša čebula
1 jajce
2 žlici drobtin
sol, poper
oljčno olje
Na oljčnem olju nežno prepražimo na lističe
narezano čebulo, na tanko narezano bučko in koromač. Solimo in popramo ter
dušimo pokrito 10 minut na majhnem ognju, toliko, da se sestavine zmehčajo.
Ohladimo in vmešamo razžvrkljano jajce in drobtine. Naložimo v namaščen pekač
za muffine ali pa oblikujemo kupčke na pekaču, prekritem s peki papirjem.
Pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Odlična zelenjavna jed.
Ni komentarjev:
Objavite komentar