Od buče, ki sem jo pekla v pečici za bučno pito, je
ostalo še nekaj mesa, pa tudi precej okusnega soka, ki se je pocejal ob peki.
Vse to sem seveda porabila za bučno juho. Sicer pa je lažja pot, če nimamo
drugih kulinaričnih načrtov, da surovo meso muškatne buče narežemo na kose in
kuhamo takšnega. Kakorkoli že, v pozni jeseni, ko je tovrstnih buč obilo, bi
bilo skoraj greh, če ne bi skuhali tudi juhe.
Za 4 osebe
oljčno olje
6 strokov česna
1 čebula
1/2 kg muškatne buče
lovor
sol, poper
majaron
1 dl mleka
malo bučnega olja
Na oljčnem olju prepražimo na lističe narezan
česen. Le toliko, da zadiši in še ne začne rjaveti. Poberemo ga iz olja in
odložimo na krožnik za kasneje. Na istem olju nato steklasto prepražimo
nasekljano čebulo. Dodamo na kose narezano bučo, malce popražimo in
zalijemo s toliko vode, da so buče prekrite. Začinimo in kuhamo kakšnih dvajset
minut. Iz juhe vzamemo lovorjev list in jo sesekljamo s paličnim mešalnikom.
Vanjo dodamo prej odloženi česen. Kuhamo še kakšnih deset minut, juho nalijem v
krožnike. V vsakega dodamo še malce mleka in nekaj kapljic bučnega olja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar