sobota, 19. oktober 2013

Zrezki z rožmarinom

Tokrat smo pripravili mlade goveje, na hitro pečene. Za to mesno poslastico lahko seveda uporabimo tudi katerokoli drugo meso. Pomembno je le, da je primerno za pečenje ter, da čas pečenja prilagodimo mesu. Telečje in goveje meso je namreč lahko na sredini še surovo (celo bolje je tako), medtem ko mora biti svinjsko, piščančje ali puranje dobro prepečeno.


zrezki mlade govedine
oljčno olje
sveži rožmarin
sol poper

Zrezke posolimo, popopramo, dodamo rožmarinove lističe ter naoljimo in jih kakšen dan držimo v takšni paci. Če nimamo tega rakošja, da bi lahko začeli s pripravami na kuho dan prej, jih seveda lahko le začinimo in s peko začnemo takoj. Denemo jih na vroče oljčno olje. Na eni strani jih pečemo le toliko, da se popečejo. Ko jih obrnemo v ponev vsujemo še sveže lističe rožmarina. Tudi po drugi strani jih prepražimo na hitro. Tokrat smo jih postregli s pečenimi marelami in pire krompirjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar