Tokrat smo pripravili mlade goveje, na hitro
pečene. Za to mesno poslastico lahko seveda uporabimo tudi katerokoli drugo
meso. Pomembno je le, da je primerno za pečenje ter, da čas pečenja prilagodimo
mesu. Telečje in goveje meso je namreč lahko na sredini še surovo (celo bolje
je tako), medtem ko mora biti svinjsko, piščančje ali puranje dobro prepečeno.
zrezki mlade govedine
oljčno olje
sveži rožmarin
sol poper
Zrezke posolimo, popopramo, dodamo rožmarinove
lističe ter naoljimo in jih kakšen dan držimo v takšni paci. Če nimamo tega
rakošja, da bi lahko začeli s pripravami na kuho dan prej, jih seveda lahko le
začinimo in s peko začnemo takoj. Denemo jih na vroče oljčno olje. Na eni
strani jih pečemo le toliko, da se popečejo. Ko jih obrnemo v ponev vsujemo še
sveže lističe rožmarina. Tudi po drugi strani jih prepražimo na hitro. Tokrat
smo jih postregli s pečenimi marelami in pire krompirjem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar