torek, 1. oktober 2013

Panakota s svežimi hruškami

Doma sem imela odlične medene hruške. Ne pretrde in še ne rjave. S sočno in sladko belo sredico. Potem sem si poskušala zamisliti sladico, kjer bi jih uporabila sveže, da bi njihov nežno pretanjen meden značilno hruškov okus prišel do izraza. Zato hruška lepe Helene ni prišla v poštev (pripravim jo enkrat drugič). Preko hrušk bi šla kakšna vaniljina krema z nepoudarjenim okusom. Vaniljin puding bi bil premočan. Zato sem se odločila za panakoto. Panakota prelita preko na manjše koščke narezanih svežih hrušk. Okusa sta se čudovito sestavila.


Za 4 osebe
2 medeni hruški
400 ml sladke smetane
3 žlice sladkorja
1 vaniljin sladkor
3 listi želatine

Hruški olupimo, izkoščičimo, jih narežemo na majhne kockice in jih nadevamo na dno kozarcev. Smetano zavremo skupaj s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. Kuhljamo kakšnih 10 minut, nato vanjo vmešamo še prej namočene in ožete lističe želatine. Nalijemo v kozarce in počakamo, da se ohladi.

Del smetane lahko nadomestimo tudi z mlekom. Lahko pa pripravimo tudi panakoto iz vrečke. Sladica bo lažja za kuhanje in želodec.

Ni komentarjev:

Objavite komentar