Stranski produkt raviolov iz koruznega testa je
bilo tudi nekaj domačih rezancev. Seveda lahko to jed pripravimo tudi z
navadnimi valjanimi testeninami, a pri meni je prav rahlo koruzen nadih okusa
botroval odločitvi, da načnem muškatno bučo, ki že kakšen teden pridno čaka v
zabojčku sredi kuhinje. Domači koruzni rezanci in muškatna buča. Gotovo sta to
dva okusa, ki se bosta dobro zložila skupaj, In ko sem ribala bučo ter v mislih
sestavljala okuse, sem si domislila še začimbe in ostale sestavine omake.
Gotovo ne smejo biti takšne, da bi preglasile značilni nežni okus buče.
Za 4 osebe
½ kg muškatne buče
oljčno olje
2 stroka česna
lovorov list
4 iglice rožmarina
½ dl belega vina (najbolje muškat)
2 ščepca muškatnega oreščka
sol, poper
1 dl sladke smetane
nariban parmezan
Na oljčnem olju pražimo na lističe narezan česen le toliko, da zadiši. Dodamo naribano bučo in začimbe ter pražimo na majhnem
ognju dokler tekočina ne povre. Zalijemo z belim vinom in spet kuhljamo, da
povre. Dodamo še sladko smetano in nariban parmezan. Premešamo in prelijemo
preko ravno prav kuhanih domačih koruznih rezancev. Zraven pa seveda kozarček
meni najljubšega vina, štajerskega rumenega muškata.
Ni komentarjev:
Objavite komentar