In rdečim poprom. Bučno juho sem že kuhala za tale
blog. Nisem pa se mogla upreti skušnjavi, da ne bi poskusila pripraviti še
bučne s pomarančo. V podobni juhi sem pred dobrim mesecem uživala v Bistroju
Bazilika, ko smo tam s prijateljicami praznovale jesensko zimski del rojstnih
dni s pripravo na srečno novo leto. Prepustile smo se popoldanskemu jedilniku
bistroja in na mizo je najprej priromala juha iz muškatne buče s posebno aromo.
Najprej smo seveda ugibale, kaj naj bi to bilo. Po ugibanju in z gostiteljevo
pomočjo smo prišle do ugotovitve, da gre za pomarančno. Meni je bilo izjemno,
zato sem se ročno lotila priprave takšne juhe doma ob prvi priložnosti, ko sem
imela na razpolago muškatno bučo. Na koncu sem ji dodala sok sveže stisnjene
pomaranče in jo začinila z rdečim poprom (to slednje je bil pa moj doprinos).
Vsem domačim sicer ni bila po godu, ker ima v okusu nianso pomaranče, zame pa
je bila izjemna. Okus sladkaste muškatne buče se odlično zlije z okusom
kiselkasto sladke pomaranče. Okusi so pač različni, če vas zamika, vam
priporočam, da poskusite.
oljčno olje
6 strokov česna
1 čebula
1/2 kg muškatne buče
lovor
sol, poper
1 pomaranča
Ni komentarjev:
Objavite komentar