sreda, 22. januar 2014

Bučna juha s pomarančo

In rdečim poprom. Bučno juho sem že kuhala za tale blog. Nisem pa se mogla upreti skušnjavi, da ne bi poskusila pripraviti še bučne s pomarančo. V podobni juhi sem pred dobrim mesecem uživala v Bistroju Bazilika, ko smo tam s prijateljicami praznovale jesensko zimski del rojstnih dni s pripravo na srečno novo leto. Prepustile smo se popoldanskemu jedilniku bistroja in na mizo je najprej priromala juha iz muškatne buče s posebno aromo. Najprej smo seveda ugibale, kaj naj bi to bilo. Po ugibanju in z gostiteljevo pomočjo smo prišle do ugotovitve, da gre za pomarančno. Meni je bilo izjemno, zato sem se ročno lotila priprave takšne juhe doma ob prvi priložnosti, ko sem imela na razpolago muškatno bučo. Na koncu sem ji dodala sok sveže stisnjene pomaranče in jo začinila z rdečim poprom (to slednje je bil pa moj doprinos). Vsem domačim sicer ni bila po godu, ker ima v okusu nianso pomaranče, zame pa je bila izjemna. Okus sladkaste muškatne buče se odlično zlije z okusom kiselkasto sladke pomaranče. Okusi so pač različni, če vas zamika, vam priporočam, da poskusite.


oljčno olje
6 strokov česna
1 čebula
1/2 kg muškatne buče
lovor
sol, poper
1 pomaranča

Na oljčnem olju najprej steklasto prepražimo nasekljano čebulo, na koncu dodamo še stroke česna. Nato dodamo na kose narezano bučo, malce popražimo in zalijemo s toliko vode, da so buče prekrite. Začinimo in kuhamo kakšnih dvajset minut. Iz juhe vzamemo lovorjev list in jo sesekljamo s paličnim mešalnikom. Stisnemo sok pomaranče in ga vmešamo v juho. Juho nadevamo na krožnike in na vsakega damo še ščepec nasekljanega rdečega popra. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar