sreda, 22. januar 2014

Špinačni ravioli

Nikoli si nisem mislila, da je priprava špinačnih testenin tako enostavna. Za testo lahko uporabimo katerokoli moko, verjetno so najprimernejše bela, kamutova ali pa pirina. Tile na sliki so s kamutovo, ki še proseva na nekaj njih. V tem blogu je recept za testo, nekaj predlogov za polnila, pa si lahko ogledate na prejšnjem. Pogumno na delo!


500 g moke
4 srednje velika jajca
400 g špinače
ščepec soli

Špinačne liste očistimo, operemo in dobro osušimo. Vsak špinačni list nato prepognemo na pol in odstranimo listno žilo. Špinačne liste stresemo v krop in jih kuhamo toliko, da se zmehčajo, kakšni dve minuti. Dobro jih odcedimo in takoj potopimo v hladno vodo, da ustavimo kuhanje. Liste nato stresemo v cedilo in pustimo, da se odteče odvečna voda. Na veliko desko stresemo moko. Na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo dobro stepena jajc in s konicami prstov začnemo gnesti od sredine, tako da postopoma zajemamo moko z jajci. Ko smo zgnetli vso moko z jajci, špinačo z rokami dobro ožamemo, da iz nje iztisnemo vso odvečno vodo. Nato jo drobno sesekljamo. Sesekljano špinačo skupaj s soljo dodamo v skledo s testom. Vse skupaj dobro pregnetemo in po potrebi dodamo še malo moke. Mesimo približno deset minut, da dobimo prožno in gladko testo. Oblikujemo ga v hlebček, ki ga zavijemo v plastično folijo za živila in pustimo, da pol ure počiva. Testo razvaljamo s strojčkom za testenine, pripravimo poljubno polnilo in oblikujemo raviole (glej recept za raviole).

Ni komentarjev:

Objavite komentar