Nikoli si nisem mislila, da je priprava špinačnih testenin tako enostavna.
Za testo lahko uporabimo katerokoli moko, verjetno so najprimernejše bela,
kamutova ali pa pirina. Tile na sliki so s kamutovo, ki še proseva na nekaj njih. V tem blogu je recept za testo, nekaj predlogov za polnila, pa si lahko ogledate na prejšnjem. Pogumno na delo!
500 g moke
4 srednje velika jajca
400 g špinače
ščepec soli
Špinačne liste očistimo, operemo in dobro osušimo. Vsak špinačni list nato
prepognemo na pol in odstranimo listno žilo. Špinačne liste stresemo v krop in
jih kuhamo toliko, da se zmehčajo, kakšni dve minuti. Dobro jih odcedimo in
takoj potopimo v hladno vodo, da ustavimo kuhanje. Liste nato stresemo v cedilo
in pustimo, da se odteče odvečna voda. Na veliko desko stresemo moko. Na
sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo dobro stepena jajc in s konicami
prstov začnemo gnesti od sredine, tako da postopoma zajemamo moko z jajci. Ko
smo zgnetli vso moko z jajci, špinačo z rokami dobro ožamemo, da iz nje
iztisnemo vso odvečno vodo. Nato jo drobno sesekljamo. Sesekljano špinačo
skupaj s soljo dodamo v skledo s testom. Vse skupaj dobro pregnetemo in po
potrebi dodamo še malo moke. Mesimo približno deset minut, da dobimo prožno in
gladko testo. Oblikujemo ga v hlebček, ki ga zavijemo v plastično folijo za
živila in pustimo, da pol ure počiva. Testo razvaljamo s strojčkom za testenine,
pripravimo poljubno polnilo in oblikujemo raviole (glej recept za raviole).
Ni komentarjev:
Objavite komentar