sobota, 25. januar 2014

Pirini rezanci z ohrovtom

Doma smo imeli sveže domače pirine rezance, ki jih je naredila mlajša hči. Pravzaprav imamo zadnje čase velikokrat odprto domačo tovarno testenin. Če pobrskate po blogu, lahko najdete testenine vseh vrst. Tokrat smo imeli torej pirine, imeli pa smo tudi nekaj brstičnega ohrovta, pa tudi nekaj mladih poganjkov navadnega. Vse iz domače prireje, torej bio in polnega okusa. To opisujem iz razloga, ker velikokrat kosilo sestavim tako, da pogledam po zalogah in si z mislimi na brbončicah zaokrožim okus. Tokrat sem dobila asociacijo na testenine s stročjim fižolom in krompirjem. Pirini rezanci z raznimi ohrovti in krompirjem so bili v tem kontekstu prava stvar. Če so vam takšni okusi všeč, vam zelo priporočam, da se lotite tele jedi.


Za 2 osebi
200 g pirinih rezancev
oljčno olje
2 stroka česna
nekaj listov ohrovta
2 prgišči brstičnega ohrovta
(brstiči naj bodo manjši, v nasprotnem primeru ga narežite na manjše kose)
2 krompirja
sol, poper
lovorjev list
kumina

Ohrovtove liste narežemo na manjše, brtični ohrovt tudi, če so brstiči preveliki. Krompir olupimo in narežemo na manjše kose. Na oljčnem olju prepražimo prečno narezan česen, na rezine debeline tri milimetre. Pražimo le toliko, da zadiši in pazimo, da ne porjavi. Nanj denemo ohrovt in ga zalijemo s toliko vode, da je pokrit. Dodamo še narezan krompir, posolimo in začinimo. Dodamo lahko tudi nekaj semen kumine, če nam je seveda všeč (nekaterim namreč ni pogodu). Kuhamo dokler krompir ni skuhan, pustimo tudi, da tekočina čim bolj povre. Na koncu namreč potrebujemo gosto omako iz ohrovta in koščkov krompirja s katero zmešamo kuhane pirine rezance. In to je vse. Zdrava in okusna jed.

Ni komentarjev:

Objavite komentar