Doma smo imeli sveže domače pirine rezance, ki jih
je naredila mlajša hči. Pravzaprav imamo zadnje čase velikokrat odprto domačo
tovarno testenin. Če pobrskate po blogu, lahko najdete testenine vseh vrst.
Tokrat smo imeli torej pirine, imeli pa smo tudi nekaj brstičnega ohrovta, pa
tudi nekaj mladih poganjkov navadnega. Vse iz domače prireje, torej bio in
polnega okusa. To opisujem iz razloga, ker velikokrat kosilo sestavim tako, da
pogledam po zalogah in si z mislimi na brbončicah zaokrožim okus. Tokrat sem dobila
asociacijo na testenine s stročjim fižolom in krompirjem. Pirini rezanci z
raznimi ohrovti in krompirjem so bili v tem kontekstu prava stvar. Če so vam
takšni okusi všeč, vam zelo priporočam, da se lotite tele jedi.
Za 2 osebi
200 g pirinih rezancev
oljčno olje
2 stroka česna
nekaj listov ohrovta
2 prgišči brstičnega ohrovta
(brstiči naj bodo manjši, v nasprotnem primeru ga
narežite na manjše kose)
2 krompirja
2 krompirja
sol, poper
lovorjev list
kumina
Ohrovtove liste narežemo na manjše, brtični ohrovt
tudi, če so brstiči preveliki. Krompir olupimo in narežemo na manjše kose. Na
oljčnem olju prepražimo prečno narezan česen, na rezine debeline tri milimetre.
Pražimo le toliko, da zadiši in pazimo, da ne porjavi. Nanj denemo ohrovt in ga
zalijemo s toliko vode, da je pokrit. Dodamo še narezan krompir, posolimo in
začinimo. Dodamo lahko tudi nekaj semen kumine, če nam je seveda všeč
(nekaterim namreč ni pogodu). Kuhamo dokler krompir ni skuhan, pustimo tudi, da
tekočina čim bolj povre. Na koncu namreč potrebujemo gosto omako iz ohrovta in koščkov
krompirja s katero zmešamo kuhane pirine rezance. In to je vse. Zdrava in
okusna jed.
Ni komentarjev:
Objavite komentar