nedelja, 12. januar 2014

Pečen krompir s timijanom

Prvovrstna priloga. Tudi z vidika, ker jo potisnemo v pečico in se med peko lahko svobodno ukvarjamo z ostalo kuharijo. Za to jed mora biti svež. Jaz sem imela srečo - vsled tople zime se je timijan obdržal še v lončku na vrtu. Pri tej peki pa se mi je odlično obnesel še en hint, za katerega pa se točno ne spomnim vira. Morda gurman iz Skaručne ali pa Novakovi. Med krompir sem v pekač dela še cele stroke česna. Krompir je dobil čudovito dodatno aromo.


krompir
oljčno olje
vejice svežega timijana
nekaj kosmov masla
sol

V naoljen pekač naložimo olupljen in narezan krompir ter olupljene cele stroke česna. Dodamo cele vejice timijana. Premešamo, da se oljčno olje oprime krompirja. Pečemo na 180 stopinjah toliko časa, da se krompir zlato zapeče. Zadnjih nekaj minut peke dodamo še kosme masla. Vzamemo iz pečice, posolimo in ponudimo. Jaz sem ga tokrat z biftkom z zelenim poprom.


Ni komentarjev:

Objavite komentar