nedelja, 9. februar 2014

Pirini rezanci po kraško

John ni preveč za ohrovt, zato mu moja kombinacija s pirinimi rezanci ni bila preveč všeč. Pojedel jo sicer je, celo ni rekel, da jo bo prihranil za večer, kot to običajno naredi, če mu jed ne sede. No, da vas slučajno ne bi to odvrnilo od tiste ohrovtove variante, ki se je spogledovala z receptom, kjer sta uporabljena stročji fižol in krompir. Meni so vse te jedi zelo teknile. Okusi so pač različni. S tole kraško različico pa je bil celo John zadovoljen. Ne samo to, tudi pomagal mi je pri kuhi. Morda pa samo zato, da ne bi v omako zašel spet kakšen ohrovt.


Za 2 osebi
oljčno olje
4 stroki česna
4 rezine kraškega pršuta
6 češnjevih paradižnikov
4 črne oljke
100 g paradižnikove omake
sol, poper
bazilika, rožmarin, timijan
lahko tudi nekaj nasekljanih suhih paradižnikov
4 žličke kisle smetane
parmezan

Na oljčnem olju prepražimo na debelejše lističe narezan česen, na trakove narezan pršut, češnjeve paradižnike in oljke. Dodamo paradižnikovo omako in začimbe ter kuhljamo kakšnih deset do petnajst minut. Na koncu dodamo še nekaj žličk kisle smetane in premešamo. Omako denemo na kuhane pirine rezance. Po vrhu na lističe naribamo še parmezan. Poleg si privoščimo kakšno na Krasu doma rdeče vino.

Ni komentarjev:

Objavite komentar