John ni preveč za ohrovt, zato mu moja kombinacija
s pirinimi rezanci ni bila preveč všeč. Pojedel jo sicer je, celo ni rekel, da
jo bo prihranil za večer, kot to običajno naredi, če mu jed ne sede. No, da vas
slučajno ne bi to odvrnilo od tiste ohrovtove variante, ki se je spogledovala z
receptom, kjer sta uporabljena stročji fižol in krompir. Meni so vse te jedi
zelo teknile. Okusi so pač različni. S tole kraško različico pa je bil celo
John zadovoljen. Ne samo to, tudi pomagal mi je pri kuhi. Morda pa samo zato,
da ne bi v omako zašel spet kakšen ohrovt.
Za 2 osebi
200 g pirinih rezancev
oljčno olje
4 stroki česna
4 rezine kraškega pršuta
6 češnjevih paradižnikov
4 črne oljke
100 g paradižnikove omake
sol, poper
bazilika, rožmarin, timijan
lahko tudi nekaj nasekljanih suhih paradižnikov
4 žličke kisle smetane
parmezan
Na oljčnem olju prepražimo na debelejše lističe
narezan česen, na trakove narezan pršut, češnjeve paradižnike in oljke. Dodamo
paradižnikovo omako in začimbe ter kuhljamo kakšnih deset do petnajst minut. Na
koncu dodamo še nekaj žličk kisle smetane in premešamo. Omako denemo na kuhane
pirine rezance. Po vrhu na lističe naribamo še parmezan. Poleg si privoščimo
kakšno na Krasu doma rdeče vino.
Ni komentarjev:
Objavite komentar