Vsake toliko si prav zaželim tehle jajčk s
prekajenim lososom. Zares zaželim. In zraven kozarček penine. Je odlična
varianta za večerjico. Pri Novakovih, ki so me prvi navdihnili za to jed pa
piše, da je idealna za brunch. Novakovi poleg servirajo še češnjeve
paradižnike, preko pa polijejo holandsko omako ali pa majonezo (in jih imenujejo jajca Benedikt). Jaz običajno
pripravljam brez slednjega. Običajno zato, ker se mi preveč mudi z jedjo.
Za 1 osebo
1 toast
1 rezina prekajenega lososa
1 jajce
malo masla
češnjevi paradižniki
V vrelo vodo previdno spustimo jajce, ki smo ga
prej ubili v nižjo skodelico. Počakamo, da jajce zakrkne, pošira se lahko
največ tri minute. Iz vode ga poberemo s penovko in odcedimo – lahko na cedilu,
lahko pa na vpojnem kuhinjskem papirju. Popečen toast najprej namažemo z
maslom, nanj položimo jajce in vse skupaj prekrijemo s prekajenim lososom. Novakovi
imajo drugačen vrstni red zlaganja – najprej maslo, potem lososa in na vrhu
jajce, ki ga prelijejo še s holandsko omako. Tudi jaz priložim češnjeve paradižnike, poleg pa še rezervno rezino toasta, da ga je dovolj za pomakanje v rumenjak.
Ni komentarjev:
Objavite komentar