sreda, 26. februar 2014

Goveji zrezki z zelenim poprom

Goveji zrezki so ena bolj hvaležnih jedi, ker jih lahko skuhamo vnaprej in potem, ko imamo pred seboj vso logistiko kosila za naše goste, zrezki že čakajo. Pravzaprav jih lahko naredimo že dan prej. Z njimi je podobno kot z golažem, naslednji dan so še boljši. Zeleni poper pa vsekakor dodamo pred serviranjem, ne prej.


Za 4 osebe
oljčno olje
4 goveji zrezki
sol, poper
zeleni poper

Goveje zrezke na hitro popečemo na oljčnem olju in jih zalijemo z vodo, toliko, da so prekriti. Ko voda zavre, omako posolimo in popopramo. Dolžina kuhanja je odvisna od mesa, če je trše, jih lahko kuhamo tudi dve uri. Proti koncu kuhe pustimo, da nekaj vode povre, da na koncu nimamo preveč tekočine. Dodamo zeleni poper, še nekaj minut kuhljamo in postrežemo. Takšni zrezki gredo zelo dobro s pire krompirjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar