Goveji zrezki so ena bolj hvaležnih jedi, ker jih
lahko skuhamo vnaprej in potem, ko imamo pred seboj vso logistiko kosila za naše
goste, zrezki že čakajo. Pravzaprav jih lahko naredimo že dan prej. Z njimi je
podobno kot z golažem, naslednji dan so še boljši. Zeleni poper pa vsekakor
dodamo pred serviranjem, ne prej.
Za 4 osebe
oljčno olje
4 goveji zrezki
sol, poper
zeleni poper
Goveje zrezke na hitro popečemo na oljčnem olju in
jih zalijemo z vodo, toliko, da so prekriti. Ko voda zavre, omako posolimo in
popopramo. Dolžina kuhanja je odvisna od mesa, če je trše, jih lahko kuhamo
tudi dve uri. Proti koncu kuhe pustimo, da nekaj vode povre, da na koncu nimamo
preveč tekočine. Dodamo zeleni poper, še nekaj minut kuhljamo in postrežemo.
Takšni zrezki gredo zelo dobro s pire krompirjem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar