In čilijem. Na srečo nisem porabila vseh avokadov za guacamole.
En sadež je še čakal na kuhinjski mizi na priložnost, da osmisli okusno solato.
Na netu sem našla nekaj idej za sestavo okusov, kombinacijo maslenega okusa
avokada, zažigalnega čilija in še nekaj zelenjav, ki lepo zaokrožijo okuse
krožnika. Ostrino lahko reguliramo s čilijevimi semeni, ki jih izluščimo ali pa
ne. Če jih pustimo, čili bolj žge. Torej ne žge samo FF, ampak tudi čili.
Za 1 krožnik
1 avokado
½ čilija
6 češnjevih paradižnikov
motovilec
sol
oljčno olje
limonin sok
Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in olupimo.
Narežemo ga na primerno velike prečne kose. Češnjeve paradižnike narežemo na
četrtinke. Čili narežemo na kolobarčke. Na dno krožnika denemo motovilec, nanj
naložimo kose avokada, nato paradižnika in čilija, da dobimo prekrasno barvno
kombinacijo. Začinimo s soljo, oljčnim oljem in limoninim sokom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar