sobota, 24. maj 2014

Jagode z vaniljinim sladoledom in smetano

Bližajo se poletni dnevi, ko imamo rajši hladnejše in manj izdatne sladice. Tale sicer je hladnejša, manj izdatna pa je samo tretjinsko. Drugi dve tretjini se ponašata s kar precej kalorijami. Toda včasih se lahko tudi prekršimo in si privoščimo enega izmed popolnih užitkov. Pomembno pa je, da so jagode iz domačih logov, tiste, ki so rasle na soncu in ne prehitro. Le tako bomo užili rdeče sadeže polne okusa in ne tistih z vodenim okusom in polovico belega mesa. Sladico si pripravimo na velikem krožniku, da imajo vse sestavine dovolj prostora, da jih okusimo z očmi in jemo brez bojazni, da bi se nam prelile čez rob.



domače jagode
vaniljin sladoled
sveža sladka smetana

Na velik krožnik naložimo kepe sladoleda, sveže stepene smetane in narezanih jagod. Ni kaj dodati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar