Bližajo se poletni dnevi, ko imamo rajši hladnejše
in manj izdatne sladice. Tale sicer je hladnejša, manj izdatna pa je samo tretjinsko.
Drugi dve tretjini se ponašata s kar precej kalorijami. Toda včasih se lahko
tudi prekršimo in si privoščimo enega izmed popolnih užitkov. Pomembno pa je,
da so jagode iz domačih logov, tiste, ki so rasle na soncu in ne prehitro. Le
tako bomo užili rdeče sadeže polne okusa in ne tistih z vodenim okusom in
polovico belega mesa. Sladico si pripravimo na velikem krožniku, da imajo vse
sestavine dovolj prostora, da jih okusimo z očmi in jemo brez bojazni, da bi se
nam prelile čez rob.
domače jagode
vaniljin sladoled
sveža sladka smetana
Na velik krožnik naložimo kepe sladoleda, sveže
stepene smetane in narezanih jagod. Ni kaj dodati.
Ni komentarjev:
Objavite komentar