sobota, 24. maj 2014

Paštica z bučkami in paradižnikom

Spet je bila ena tistih sobot, ko najprej nismo načrtovali dneva doma in nismo imeli načrtno kupljenih sestavin za kosilo. Zato je bilo treba pobrskati po hladilniku in si zamisliti primerno kosilo. Našla sem bučko in paradižnik, česen, sveže začimbe in testenine pa imamo vedno na zalogi. Imeli smo tudi sveže pripravljeno hariso, s katero sem začinila omako, da je bila nekoliko 'arabiata'.


Za 2 osebi
200 g polnozrnatih peresnikov
oljčno olje
3 stroki česna
pol bučke
1 paradižnik
sveže začimbe (rožmarin, timijan, bazilika)
harisa
sveže nariban parmezan

Na oljčnem olju prepražimo na kockice narezane bučke in na lističe narezan česen. Dodamo na kockice narezan paradižnik, premešamo. Dodamo še začimbe in hariso ter pražimo, da se zelenjava nekoliko zmehča. (Če nimamo radi pikantnih jedi, hariso mirno izpustimo.) Dodamo skuhane in odcejene peresnike, premešamo in nadevamo v krožnike. Pokapljamo z deviškim oljčnim oljem in posujemo s sveže naribanim parmezanom. Zraven si privoščimo kozarček merlota.

Ni komentarjev:

Objavite komentar