Spet je bila ena tistih sobot, ko najprej nismo
načrtovali dneva doma in nismo imeli načrtno kupljenih sestavin za kosilo. Zato
je bilo treba pobrskati po hladilniku in si zamisliti primerno kosilo. Našla
sem bučko in paradižnik, česen, sveže začimbe in testenine pa imamo vedno na
zalogi. Imeli smo tudi sveže pripravljeno hariso, s katero sem začinila omako,
da je bila nekoliko 'arabiata'.
Za 2 osebi
200 g polnozrnatih peresnikov
oljčno olje
3 stroki česna
pol bučke
1 paradižnik
sveže začimbe (rožmarin, timijan, bazilika)
harisa
sveže nariban parmezan
Na oljčnem olju prepražimo na kockice narezane
bučke in na lističe narezan česen. Dodamo na kockice narezan paradižnik,
premešamo. Dodamo še začimbe in hariso ter pražimo, da se zelenjava nekoliko
zmehča. (Če nimamo radi pikantnih jedi, hariso mirno izpustimo.) Dodamo skuhane in odcejene peresnike, premešamo in nadevamo v krožnike.
Pokapljamo z deviškim oljčnim oljem in posujemo s sveže naribanim parmezanom.
Zraven si privoščimo kozarček merlota.
Ni komentarjev:
Objavite komentar