četrtek, 29. maj 2014

Krostata z jabolki in vinogradniškimi breskvami

Pripravo krostate sem na blogu opisala že dvakrat. Enkrat z jabolki, drugič z kakijevo marmelado, kot to delajo v slovenski Istri. Nasploh to sladico laže najdete na naši strani meje, na hrvaški je v gostilnah ni najti. Tokrat sem jo obogatila z džemom iz vinogradniških breskev.


Za veliki pekač
zavitek dvojnega listnatega testa
6 jabolk
2 dl sladke smetane
2 jajci
vaniljin sladkor
2 žlici sladkorja
naribana lupinica ene limone
lahko tudi malo cimeta

Testo razvaljamo na tanko in ga položimo na pekač, obložen s peki papirjem tako, da bo imelo kakšna 2 cm roba zavihanega navzgor. Nanj naložimo na rezine narezana jabolka. Zalijemo z razžvrkljanimi jajci, skupaj s smetano sladkorji in limonino lupinico. Najbrž je odveč napisati, da je treba limono prej dobro zdrgniti z vročo vodo. Krostato porinemo v pečico in jo pečemo pol ure na 180 stopinjah. Na pol pečeno krostato naložimo džem iz vinogradniških breskev in jo pečemo še petnajst minut do pol ure – odvisno od pečice in želenega izgleda.

Ni komentarjev:

Objavite komentar