Pripravo krostate sem na blogu opisala že dvakrat.
Enkrat z jabolki, drugič z kakijevo marmelado, kot to delajo v slovenski Istri.
Nasploh to sladico laže najdete na naši strani meje, na hrvaški je v gostilnah
ni najti. Tokrat sem jo obogatila z džemom iz vinogradniških breskev.
Za veliki
pekač
zavitek dvojnega listnatega testa
6 jabolk
2 dl sladke smetane
2 jajci
vaniljin sladkor
2 žlici sladkorja
naribana lupinica ene limone
lahko tudi malo cimeta
Testo razvaljamo na tanko in ga položimo na pekač,
obložen s peki papirjem tako, da bo imelo kakšna 2 cm roba zavihanega navzgor. Nanj
naložimo na rezine narezana jabolka. Zalijemo z razžvrkljanimi jajci, skupaj s
smetano sladkorji in limonino lupinico. Najbrž je odveč napisati, da je treba
limono prej dobro zdrgniti z vročo vodo. Krostato porinemo v pečico in jo
pečemo pol ure na 180 stopinjah. Na pol pečeno krostato naložimo džem iz
vinogradniških breskev in jo pečemo še petnajst minut do pol ure – odvisno od
pečice in želenega izgleda.
Ni komentarjev:
Objavite komentar