četrtek, 22. maj 2014

Mlečni riž

Kaj imate tudi vi kakšno najljubšo jed, ki ste si jo vedno zaželeli, ko vas je mama vprašala, kaj boste za večerjo? Jaz sem vedno rekla: »Mlečni riž«. No, včasih sem si zaželela tudi mlečnega grisa. Ker sem vedela, da je na riž treba nekoliko dlje čakati, gris pa bo takoj gotov. Tudi v vrtcu sem se vedno razveselila tovrstne hrane. V naši mladosti namreč še ni bilo čokolinov in čokolešnikov. No, malce kasneje že, a ko smo bili majhni sta bila mlečni riž in gris zakon.
Še vedno si ju kdaj zaželim, običajno zvečer. Ker se ju pač jé za večerjo. Zato je tudi tale fotka narejena ob rumeni, večerni svetlobi.


Za 1 osebo
1 dl riža za rižote
1 dl vode
ščep soli
1,5 dl mleka, lahko tudi več
naribana čokolada ali kakav

Vodo zavremo, dodamo ščep soli in vkuhamo riž. Ko riž vodo popije, dodamo še mleko, kuhljamo na majhnem ognju in mešamo. Če zmes postane pregosta, dodamo še mleka in zopet mešamo. In tako naprej, dokler nismo zadovoljni. Mlečni riž nadevamo v krožnik in nanj naribamo temno čokolado. Ali pa potresemo s kakavom. Lahko pa si ga privoščimo tudi brez.

Ni komentarjev:

Objavite komentar