Že večkrat sem se ubadala z idejo, da bi iz testa za
bananin kruh po Novakovih nastali dobri mafini. Pa je prišla priložnost, ko sem
imela nekaj prezrelih banan in kandidate za mafine.
3 zrele banane
½ dl sladke smetane
50 g rjavega sladkorja
1 vaniljev sladkor
naribana lupinica 1 bio limone
125 g masla
100 g sladkorja v prahu
5 jajc
300 g moke
2 žlički pecilnega praška
ščep soli
Banane zmečkamo, dolijemo smetano, dodamo rjavi,
vaniljin sladkor, limonino lupinico in premešamo. V drugi skledi penasto
stepemo maslo s sladkorjem v prahu, nato dodajamo še jajca, eno po eno. Potem
izmenično dodajamo moko s pecilnim praškom in bananino zmes. Novakovi imajo
vedno to izmenično taktiko. Maso nalijemo v papirne modelčke za mafine, ki smo
jih namestili v pekač (za mafine). Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180
stopinj in pečemo približno 30 minut (preverimo z zobotrebcem, če ostane suh).
Tokrat sem v mafine po petih minutah pečenja vtisnila še koščke banan. Je bilo kul (tako so rekli kandidati)..
Ni komentarjev:
Objavite komentar