petek, 27. marec 2015

Ruski krompirček

V tem blogu smo že enkrat pripravljali irski krompirček, takole pripravljen pa me je spominjal na ruskega iz nekega prejšnjega življenja dobrih trideset let nazaj. V neki družini so imeli doma namreč rusko keramično posodo, v katero so nadevali na kose narezan krompir in ga v pečici pekli skupaj z maslom. Čeprav je bilo zelo daleč nazaj, se še vedno spomnim prefinjenega maslenega okusa krompirja, ki se je topil v ustih. Tale sicer ni bil ravno tak, ker je bil pripravljen v kovinskem pekaču s poveznjenim pokrovom. Bil je nekoliko bolj zapečen tam, kjer se je dotikal kovine. poleg tega sem dodala tudi nekaj oljčnega olja, da ne bi bilo samo perverznega okusa masla. Vsemu navkljub je bilo izjemno. Bom še ponovila.


oljčno olje
maslo
krompir
groba sol

Krompir, narezan na kose, denemo skupaj z oljem in maslom v pekač in ga pokrijemo s pokrovom. Pečemo na 180 stopinjah, dokler krompir ni pečen. Na koncu ga posolimo z grobo soljo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar