V tem blogu smo že enkrat pripravljali irski
krompirček, takole pripravljen pa me je spominjal na ruskega iz nekega
prejšnjega življenja dobrih trideset let nazaj. V neki družini so imeli doma
namreč rusko keramično posodo, v katero so nadevali na kose narezan krompir in
ga v pečici pekli skupaj z maslom. Čeprav je bilo zelo daleč nazaj, se še vedno
spomnim prefinjenega maslenega okusa krompirja, ki se je topil v ustih. Tale
sicer ni bil ravno tak, ker je bil pripravljen v kovinskem pekaču s poveznjenim
pokrovom. Bil je nekoliko bolj zapečen tam, kjer se je dotikal kovine. poleg
tega sem dodala tudi nekaj oljčnega olja, da ne bi bilo samo perverznega okusa
masla. Vsemu navkljub je bilo izjemno. Bom še ponovila.
oljčno olje
maslo
krompir
groba sol
Krompir, narezan na kose, denemo skupaj z oljem in
maslom v pekač in ga pokrijemo s pokrovom. Pečemo na 180 stopinjah, dokler
krompir ni pečen. Na koncu ga posolimo z grobo soljo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar