petek, 27. marec 2015

Njoki z divjimi šparglji

Testenine, rižote ali njoke s šparglji običajno delamo brez posebne omake, le na oljčnem olju in zalite z malo belega vina, ki se pokuha. V gostilnah jih velikokrat dobimo v smetanovi omaki, v hrvaški Istri pa jih nekateri pripravljajo z malce moke. Jaz tega zadnjega ne počnem, sem se pa domislila omake s pršutom. Njoke sem seveda naredila sama prejšnji dan, ko je ostalo nekaj kuhanega krompirja. Moram reči, da so bili tako pripravljeni njoki odlični.


oljčno olje
pršut
divji šparglji
sol, poper
belo vino
nariban parmezan
Divje šparglje odlomimo tam, kjer se začne oleseneli del in jih narežemo na centimeter dolge koščke. Pršut, ki smo ga narezali na krpice, na hitro popražimo na vročem oljčnem olju in ga poberemo iz ponve. V olje denemo šparglje, jih solimo (s soljo previdno, ker je že pršut slan) in popopramo, malo zaokrožimo s kuhalnico in zalijemo z malo belega vina. Kuhljamo kakšnih deset minut. Medtem skuhamo njoke, jih odcedimo in skupaj s shranjenim pršutom premešamo s šparglji. Dodamo še nariban parmezan, še enkrat obrnemo kuhalnico in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar