petek, 27. marec 2015

Zelenjavni ratatouille v pečici

Pravzaprav sem podobnega že pripravljala s piščančjim mesom. Idejo za peko ratatouilla v pečici sem dobila pri Novakovih, ki ga tudi pripravljajo na ta način. Tale različica je še nekoliko bolj sočna od tiste, ki sem jo predstavila v enem izmed prejšnjih blogov in je bila pripravljena s piščančjim mesom. Tu pa sem v omako dela nekoliko več paradižnika, rezultat pa je bila sočna priloga. Mislim, da sem jo tokrat stregla z ruskim krompirčkom in na hitro popečenimi rostbifi. K tej provansalski jedi se najbolje poda rose, mi pa ga tokrat nismo imeli in ni bilo nič narobe. K rdečemu, na pol pečenemu mesu je ravno tako dobro šel vipavski merlot.


oljčno olje
na večje kose narezana čebula
celi stroki česna
na kolobarčke narezan feferon (brez semen)
na trakove narezana paprika
na polovične kolutke narezana bučka
na kockice narezan jajčevec
celi češnjevi paradižniki
omaka s koščki paradižnika
timijan, rožmarin, lovor, sveža bazilika
sol poper
žlička sladkorja

Na naoljen pekač nadevamo narezano zelenjavo, jo začinimo, premešamo in pri 180 stopinjah pečemo 20 minut. Dodamo še paradižnikovo omako z žličko sladkorja, premešamo in pečemo še kakšnih dvajset minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar