petek, 27. marec 2015

Pita s pokrovom

Običajno pečem pite, ki navzgor vsaj malce dihajo. Lahko so odprte, kot na primer klasična ameriška bučna pita, imajo mrežast pokrov, kot pita z ringlojem, beljakov pokrov, kot na primer pitas kutinami. Lahko pa jo po vrhu namažemo z marmelado, kot to storimo pri primorskih krostatah. Pita s pokrovom pa je posebej okusna, le notri mora imeti ravno prav sočno polnilo, malo več dela pa zahteva primerna razporeditev testa in potrpljenje z valjanjem in nameščanjem vrhnjega sloja testa.


Za to pito lahko uporabimo recept jabolčne pite »MamaOlga« ali pa recept za skutino pito, katerega sem nekoč našla v Odprti kuhinji. Receptov ne bom še enkrat prepisovala, predlagam, da si postrežete z gornjimi linki.

Sicer pa vse pite mojega bloga najdete na tejle povezavi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar