Doma sem imela še nekaj koruzne moke in pinjol. Na
spletu sem poiskala recept za koruzni kolač, ki je bil tam pripravljen s
sadjem. Jaz pa sem si omislila različico s pinjolami in rumom. Tako pripravljen
kolač je odličen, če ga prelijemo z vinskim šodojem. Moja mama pa ga je po
spominu iz mlajših dni prelila s kuhanim belim vinom.
(jl = jugurtov lonček)
1 jl bele moke
2 jl koruzne moke
½ jl sladkorja
1 jl oljčnega olja
1 jl mleka
2 jajci
1 pecilni prašek
50 g pinjol
1 pokrovček ruma
Jajca penasto stepemo s sladkorji. Vmešamo moki,
presejani s pecilnim praškom. Vmešamo še mleko, oljčno olje in rum, na koncu pa
še pinjole. Vlijemo v namaščen pekač in pečemo pol ure na 180 stopinjah. Lahko
tudi več ali maj, odvisno od pekača in debeline testa.
Ni komentarjev:
Objavite komentar