S sivko. Z arancini. S kakavom. Navadni.
Želela sem narediti mafine z navadnim biskvitnim
testom, ne tiste, ki jih običajno delam z jogurtovim. Iskala sem po spletu in
na blogu izdelovalke tort s popolnim izgledom iz Tolmina, našla recept za
mafine iz maslenega biskvitnega testa. Na prvi pogled se mi je zdelo, da je v
receptu nekoliko preveč masla, a bilo ob recepturi poudarjeno nakazano, da je
treba uporabiti toliko masla. Mafini so bili sicer v redu, lahko bi bili sicer
še nekoliko rahlejši, a motilo me je, ker se je maslo ob peki pocejalo iz
testa. Torej ga je bilo preveč. Spodaj vam zaupam recept v originalu, a vam
svetujem, da količino masla prepolovite, lahko pa dodate še kakšne pol žličke
pecilnega praška.
V nekaj mafinov sem dodala posušene sivkine
cvetove, v nekaj doma narejene kandirane pomaranče, nekaj jih je bilo s
kakavom, preostale pa sem pustila brez dodatkov. Tisti s sivko in arancini so
bili nekaj posebnega. Priporočam!
2,4 dl sladkorja
250 g masla
4 jajca
4,8 dl moke
2 vanilin sladkorja
ščepec soli
8 žlic mleka
posušeni cvetovi sivke
kandirane pomarančne lupinice
kakav
Maslo sobne temperature penasto zamešamo s
sladkorjem, nato vse skupaj stepamo še z jajci. Vmešamo še mleko, sol in
presejano moko. V testo lahko zamešamo posušene sivkine cvetove ali kandirane
pomarančne lupinice, lahko pa tudi kakav. Nadevamo ga v modelčke za mafine in
pečemo pri 180 stopinjah približno 20 minut. Vsekakor pogledujmo v pečico, da
ne bodo pečeni preveč ali premalo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar