nedelja, 1. marec 2015

Masleni mafini

S sivko. Z arancini. S kakavom. Navadni.
Želela sem narediti mafine z navadnim biskvitnim testom, ne tiste, ki jih običajno delam z jogurtovim. Iskala sem po spletu in na blogu izdelovalke tort s popolnim izgledom iz Tolmina, našla recept za mafine iz maslenega biskvitnega testa. Na prvi pogled se mi je zdelo, da je v receptu nekoliko preveč masla, a bilo ob recepturi poudarjeno nakazano, da je treba uporabiti toliko masla. Mafini so bili sicer v redu, lahko bi bili sicer še nekoliko rahlejši, a motilo me je, ker se je maslo ob peki pocejalo iz testa. Torej ga je bilo preveč. Spodaj vam zaupam recept v originalu, a vam svetujem, da količino masla prepolovite, lahko pa dodate še kakšne pol žličke pecilnega praška.
V nekaj mafinov sem dodala posušene sivkine cvetove, v nekaj doma narejene kandirane pomaranče, nekaj jih je bilo s kakavom, preostale pa sem pustila brez dodatkov. Tisti s sivko in arancini so bili nekaj posebnega. Priporočam!


2,4 dl sladkorja
250 g masla
4 jajca
4,8 dl moke
2 vanilin sladkorja
ščepec soli
8 žlic mleka
posušeni cvetovi sivke
kandirane pomarančne lupinice
kakav

Maslo sobne temperature penasto zamešamo s sladkorjem, nato vse skupaj stepamo še z jajci. Vmešamo še mleko, sol in presejano moko. V testo lahko zamešamo posušene sivkine cvetove ali kandirane pomarančne lupinice, lahko pa tudi kakav. Nadevamo ga v modelčke za mafine in pečemo pri 180 stopinjah približno 20 minut. Vsekakor pogledujmo v pečico, da ne bodo pečeni preveč ali premalo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar