ponedeljek, 20. marec 2017

Čokoladni suflejčki

In še imenitna sladica iz večerje pri Sharon. Pri suflejčkih se je še posebej potrudila – času primerno jih je spremenila v Dedke Mraze. K suflejčkom je postregla še domač žele iz izabele, ki je omamnega vonja in še bolj omamnega okusa.


80 g temne čokolade
70 g masla
2 jajci
25 g sladkorja v prahu
20 g moke
pravi kakav za posip
Temno čokolad stopimo nad vodno kopeljo skupaj  z maslom in jo malenkost ohladimo. Jajci stepemo, dodamo sladkor v prahu in počasi umešamo še presejano moko. Dodamo še stopljeno čokolado z maslom in napolnimo modelčke, ki jih predhodno namažemo z maslom in posujemo s pravim kakavom. Pečemo na 180 stopinjah, dolžina pečenja je odvisna od velikosti posodic. Majhne npr. pečemo približno 4 minute.

Ni komentarjev:

Objavite komentar