In še imenitna sladica
iz večerje pri Sharon. Pri suflejčkih se je še posebej potrudila – času primerno
jih je spremenila v Dedke Mraze. K suflejčkom je postregla še domač žele iz
izabele, ki je omamnega vonja in še bolj omamnega okusa.
80 g temne
čokolade
70 g masla
2 jajci
25 g
sladkorja v prahu
20 g moke
pravi kakav
za posip
Temno
čokolad stopimo nad vodno kopeljo skupaj z maslom in jo malenkost ohladimo.
Jajci stepemo, dodamo sladkor v prahu in počasi umešamo še presejano moko.
Dodamo še stopljeno čokolado z maslom in napolnimo modelčke, ki jih predhodno
namažemo z maslom in posujemo s pravim kakavom. Pečemo na 180 stopinjah,
dolžina pečenja je odvisna od velikosti posodic. Majhne npr. pečemo približno 4
minute.
Ni komentarjev:
Objavite komentar