Že kar nekaj pic sem opisala v tem blogu, ne pa še
tiste klasične s šunko in gobami. Pripravila sem sicer nekoliko boljšo izvedbo –
s kuhanim pršutom in svežimi šampinjoni.
testo za pico
paradižnikova omaka
ščepec soli
origano, bazilika, timijan
kuhan pršut
mocarela
sveži šampinjoni
lahko tudi kakšen čili in oliva
Testo za pico razvaljamo na tanko in ga na tanko
namažemo z paradižnikovo omako. Malce posolimo in začinimo z mediteranskimi
zelišči. Na omako nadevamo rezine kuhanega pršuta, lahko tudi kakšen kolobarček
čilija in kakšno olivo. Na šunko nadevano narezano mocarelo in na tanke lističe
narezane šampinjone. Pico denemo v pečico ogreto na 230 stopinj in jo pečemo
približno 10 minut. Odvisno od pečice. Pazimo le, da se preveč ne zapeče.
Ni komentarjev:
Objavite komentar