sobota, 27. junij 2020

Biskvit s skuto


Tele sladice najbrž ne bi bilo, če se ne bi soočila z izzivom, kako porabiti nekaj surovin, ki so ostale v hladilniku starejše hčere, ki je odšla na pot. Jajca ne robu roka trajanja, nekaj skute, kisla smetana, grški jogurt. Uspel je čudovit biskvit, pripravljen z malce ustvarjalnosti. Biskvit za plumcake in nadev iz recepta za skutino pito.

Biskvit je bil spečen v pekaču za torto premera 26 cm.



Testo

150 g moke

50 g škroba

2 dl grškega jogurta

4 jajca

80 g sladkorja

1 vaniljin sladkor

lupina 1 bio limone

1 pecilni prašek

ščepec soli

1 dl oljčnega olja

Nadev

100 g skute

1 dl mleka

1 jajce

2 čajni žlički moke

1 vaniljin sladkor

rozine

Stepemo beljake. Penasto umešamo rumenjake s sladkorji, dodamo naribano limonino lupinico, jogurt in sol. Previdno vmešamo še sneg in s pecilnim praškom presejano moko.

Za nadev v tretjino mleka vmešamo rumenjak, sladkor in moko (najbolje s stepalnikom). Suspenzijo med mešanjem vlijemo v vrelo preostalo mleko in kuhamo 1 minuto. Dodamo rozine. Ohlajeno zamešamo s skuto in stepenim beljakom.

Polovico testa nalijemo v model za torto, ki smo mu dno in stene prekrili s peki papirjem (na stene ga nalepimo tako, da jih prej premažemo z maslom). Nato enakomerno po vsej površini nalijemo nadev. Preko tega pa še preostanek testa. Pečemo ga 45 minut na 170 stopinjah. Dolžina peke je odvisna od pečice in velikosti modela.


Ni komentarjev:

Objavite komentar