Za tunine stejke, ki sva jih pripravljala oni dan,
sva z Johnom kupila malce preveč mesa in pečena tuna nama je ostala. Shranila
sva jo preko noči v hladilniku in naslednji dan pripravila odlično paštičado.
Za 2 osebi
tunin stejk
200 g peresnikov
oljčno olje
čebula
4 stroki česna
nekaj češnjevih paradižnikov
nekaj oljk
200 g paradižnikove pulpe
malo suhega paradižnika
sol, poper
peteršilj
sveži origano, timijan, bazilika
Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, na
lističe narezan česen, dodamo na četrtine narezane češnjeve paradižnike in
izkoščičene oljke (lahko dodamo tudi nekaj celih). Malo prepražimo, dodamo
paradižnikovo pulpo, nasekljan suh paradižnik in vse začimbe. Kuhljamo.
Tunin stejk popečemo na vsaki strani po tri minute,
toliko da je na sredini še malo rožnat. Narežemo ga na kocke in dodamo omaki.
Kuhljamo še par minut in zmešamo za na zob skuhanimi peresniki.
Ni komentarjev:
Objavite komentar