sobota, 27. junij 2020

Paštičada s tuno

Za tunine stejke, ki sva jih pripravljala oni dan, sva z Johnom kupila malce preveč mesa in pečena tuna nama je ostala. Shranila sva jo preko noči v hladilniku in naslednji dan pripravila odlično paštičado.



Za 2 osebi

tunin stejk

200 g peresnikov

oljčno olje

čebula

4 stroki česna

nekaj češnjevih paradižnikov

nekaj oljk

200 g paradižnikove pulpe

malo suhega paradižnika

sol, poper

peteršilj

sveži origano, timijan, bazilika

Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, na lističe narezan česen, dodamo na četrtine narezane češnjeve paradižnike in izkoščičene oljke (lahko dodamo tudi nekaj celih). Malo prepražimo, dodamo paradižnikovo pulpo, nasekljan suh paradižnik in vse začimbe. Kuhljamo.

Tunin stejk popečemo na vsaki strani po tri minute, toliko da je na sredini še malo rožnat. Narežemo ga na kocke in dodamo omaki. Kuhljamo še par minut in zmešamo za na zob skuhanimi peresniki.

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar