nedelja, 21. junij 2020

Parmigiana z bučkami in jajčevci

Parmigiana se v originalu pripravlja samo z jajčevci. Tokrat sem naredila mešanico, z bučkami in jajčevci. Dodala sem tudi rdeče pečene paprike.

Žal sem pečeno jed pozabila slikati, lahko pa vidite, da je bila slastna.



oljčno olje

bučke

jajčevci

rdeče paprike kozji rog

mozzarela

paradižnik

pasiran paradižnik

česen

sol

sveži timijan, origano in rožmarin

črne olive

sveže bazilika

parmezan

Bučke narežemo na 0,5 cm debele rezine in jih naložimo vsaksebi  v pekač na peki papir. Dodamo še tako narezane jajčevce, paradižnike in cele paprike. Če delamo parmigiano za več ljudi, bomo verjetno morali peko ponoviti 2 krat.

Pečene paprike olupimo in odstranimo semena.

Najprej naložimo v naoljen pekač bučke, nanje tenke rezine mozzarele. Prelijemo z omako, v katero smo zamešali olupljene in na kockice nasekljane paradižnike, malo pasiranega paradižnika, nasekljan česen, sol, origano, svežo baziliko in rožmarin ter izkoščičene črne olive in smo jo kuhljali kakšne pol ure. Nato ponovimo plasti še s paprikami, melancanami in paradižnikom. Posujemo še z naribanim parmezanom. Pečemo v pečici 20 minut.


Sem slikala ob naslednji priložnosti:)



Ni komentarjev:

Objavite komentar