Parmigiana se v originalu pripravlja samo z jajčevci.
Tokrat sem naredila mešanico, z bučkami in jajčevci. Dodala sem tudi rdeče
pečene paprike.
Žal sem pečeno jed pozabila slikati, lahko pa vidite, da je bila slastna.
oljčno olje
bučke
jajčevci
rdeče paprike kozji rog
mozzarela
paradižnik
pasiran paradižnik
česen
sol
sveži timijan, origano in rožmarin
črne olive
sveže bazilika
parmezan
Bučke narežemo na 0,5 cm debele rezine in jih naložimo vsaksebi v pekač na peki papir. Dodamo še tako
narezane jajčevce, paradižnike in cele paprike. Če delamo parmigiano za več
ljudi, bomo verjetno morali peko ponoviti 2 krat.
Pečene paprike olupimo in odstranimo semena.
Najprej naložimo v naoljen pekač bučke, nanje tenke rezine mozzarele.
Prelijemo z omako, v katero smo zamešali olupljene in na kockice nasekljane
paradižnike, malo pasiranega paradižnika, nasekljan česen, sol, origano, svežo
baziliko in rožmarin ter izkoščičene črne olive in smo jo kuhljali kakšne pol
ure. Nato ponovimo plasti še s paprikami, melancanami in paradižnikom. Posujemo
še z naribanim parmezanom. Pečemo v pečici 20 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar