sobota, 27. junij 2020

Goveji zrezki z mediteranskimi zelišči

Slika mi ni ravno uspela, jed na njej ne izgleda prav nič vabljivo. Kljub temu lahko zagotovim, da ima svoj libido. Ne samo zaradi popra in mediteranskega občutka. Če imate pri roki kaj svežih mediteranskih zelišč in goveje zrezke, poprimite za kuhalnico. Zraven sem pripravila domače njoke (glej recept za njoke brez jajc po priporočilu Terese iz Rima).



oljčno olje

goveji zrezki

sveža mediteranska zelišča (origano, timijan)

peteršilj

sol, poper

Zrezke na hitro popečemo na oljčnem olju in zalijemo z vodo, toliko da so prekriti. Dodamo sveža mediteranska zelišča, nasekljan peteršilj, sol in sveže mlet poper. Kuhamo 2 uri. Če nam je omaka preredka, jo lahko zgostimo s podmetom ali pa na drobno naribanim krompirjem. To storimo že kakšne pol ure pred koncem kuhanja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar