Slika mi ni ravno uspela, jed na njej ne izgleda prav
nič vabljivo. Kljub temu lahko zagotovim, da ima svoj libido. Ne samo zaradi
popra in mediteranskega občutka. Če imate pri roki kaj svežih mediteranskih
zelišč in goveje zrezke, poprimite za kuhalnico. Zraven sem pripravila domače
njoke (glej recept za njoke brez jajc po priporočilu Terese iz Rima).
oljčno olje
goveji zrezki
sveža mediteranska zelišča (origano, timijan)
peteršilj
sol, poper
Zrezke na hitro popečemo na oljčnem olju in zalijemo
z vodo, toliko da so prekriti. Dodamo sveža mediteranska zelišča, nasekljan
peteršilj, sol in sveže mlet poper. Kuhamo 2 uri. Če nam je omaka preredka, jo
lahko zgostimo s podmetom ali pa na drobno naribanim krompirjem. To storimo že
kakšne pol ure pred koncem kuhanja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar